Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Updates coronavirus

Het Coronavirus stelt ons voor een uitdaging, die we vooral samen moeten aangaan. Op deze pagina delen we informatie over onze bereikbaarheid, de maatregelen die we hebben genomen vanwege het coronavirus en de verdere acties die worden of de afgelopen periode zijn opgepakt.

Update 30 september: met de recente persconferentie over het coronavirus, hebben we als samenleving een stap terug moeten doen en dat heeft ook voor ons consequenties. Thuiswerken is weer de norm en dat betekent dat onze medewerkers weer vanuit huis werken. Overleggen doen we digitaal, tenzij een overleg echt om fysieke aanwezigheid vraagt en dit veilig en conform de coronarichtlijnen kan. Ons gebouw blijft open en vitale onderdelen als transport, collectie en Musidesk blijven open en aanwezig.

We maakten dit filmpje over hoe er veilig gewerkt kan worden in ons gebouw, in combinatie met deze protocollen: pdfProtocol Rijnbrink groepen versie 30-06-20 en pdfProtocol bezoekers Musidesk versie 20-05-20.

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Stuur die dan in. We reageren zo snel mogelijk.

Ga naar het reactieformulier


Hoe zorgen we ervoor dat de Bibliotheek zichtbaar blijft? Wanneer de Bibliotheken gesloten zijn, is het aanbieden van alternatieve dienstverlening prioriteit nummer 1. Rijnbrink heeft onder meer gewerkt aan de volgende vraagstukken:

In de culturele sector heersen grote zorgen over de gevolgen van de coronacrisis. De impact van het coronavirus op culturele instellingen en zzp’ers is groot. Gedupeerden vragen zich af welke maatregelen er getroffen worden om hen door de crisis heen te loodsen. Onderstaand document geeft een beeld van waar gemiste inkomsten of financiële schade gemeld kunnen worden.

pdfOverzicht_Cultuur_v_23-04-20 

CULTUUREDUCATIE - Team Cultuureducatie werkt vanuit huis waar de adviseurs telefonisch en per mail goed te bereiken zijn. Heb je vragen over cultuureducatie thuis, doorbetaling van kunstvakdocenten of is er iets anders dat je hen wilt voorleggen met betrekking tot de coronacrisis? ? Neem dan gerust contact met ze op.

DIENSTVERLENING MUSIDESK - Bij Musidesk is de dienstverlening weer volledig aan de gang. Dat wil zeggen dat er weer leenverkeer mogelijk is en dat er op alle werkdagen weer medewerkers aanwezig zijn.
We zijn ook weer open voor bezoekers. Hieraan zijn de volgende voorwaarden verbonden:

- bezoeken kan alleen op afspraak; mail of bel dus even vooraf met onze frontoffice; kom je alleen iets afhalen of brengen? Dan hoef je geen afspraak te maken.
- onze openingsuren voor klanten zijn hier te vinden
- we ontvangen maximaal 2 bezoekers tegelijk
- geef vooraf even aan waarvoor je komt, zodat  we materiaal klaar kunnen leggen
- vanwege de veiligheid is het voor bezoekers niet mogelijk om zelf in de kasten te zoeken; de collega's van Musidesk pakken het gewenste materiaal voor je uit de kast, waarna je het rustig kunt inzien

De adviseurs van Musidesk werken nog voornamelijk thuis, maar zijn telefonisch en per mail bereikbaar.

Rijnbrink is niet alleen werkgever van medewerkers bij Rijnbrink, maar ook van medewerkers bij bibliotheken. Daarnaast adviseert ons team HRM directies en leidinggevenden van bibliotheken.

De meest voor de hand liggende vragen in het kader van werkgeverschap zijn inmiddels uitgewerkt en worden hier gedeeld. Sommige werkgeverszaken worden landelijk door de VOB opgepakt. We wachten de uitkomst daar van af.

pdfUpdate veelgestelde HR-vragen v26-01-2021

Verder maakten we voor leidinggevenden, teams en voor alle thuiswerkers een reeks tips om deze periode effectief door te komen.

pdfPraatplaat sociale verbinding & welzijn (jan 2021)

pdfHappinessBureau - terug naar kantoor

pdfTips voor Ondersteuning aan (zieke) collega's v 02-04-20

pdfTips voor Thuiswerken #1 - productiviteit en energie v 26-03-20

pdfTips voor Thuiswerken #2 - thuiswerken met kinderen v 26-03-20

pdfTips voor Thuiswerken #3 - samenwerken en online tools v 08-10-20

pdfTips voor Thuiswerken #4 - sociale verbinding v 08-10-20 

Informatie rijksoverheid over coronavirus en gezondheid

In onderstaand overzicht vind je activiteiten voor leren & ontwikkelen die nu voor jou en je medewerkers beschikbaar zijn. Daarbij vermelden we ook de Rijnbrink coaches met wie je contact op kunt nemen voor meer informatie of om eens mee te sparren over wat de nieuwe informatie betekent voor jouw werk. De komende weken worden er veel aanvullingen (webinars, e-learnings etc) verwacht vanuit het hele land, daarom werken we dit document regelmatig bij. Heb je zelf een suggestie, meld die dan via . Zie ook het landelijke platform www.BibliotheekCampus.nl

pdfUpdate Leren & Ontwikkelen v5 02-06-20.pdf

KB, VOB en SPN hebben geregeld dat alle ruim 6.000 medewerkers van openbare bibliotheken, POI’s en landelijke organisaties drie maanden lang gratis online trainingen van GoodHabitz kunnen doen. Rijnbrink Campus ondersteunt de Overijsselse en Gelderse bibliotheken desgewenst bij het opstarten van dit leertraject, bij de praktische organisatie en bij communicatie-activiteiten, zoals een activeringscampagne. Neem bij vragen contact op met

pdfGood Habitz - vraag en antwoord 06-04-20  

Het team Financiën stelde op basis van vragen onderstaande FAQ en toelichting op. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt aan de hand van nieuwe vragen en inzichten.

pdfUpdate veelgestelde financiële vragen v4 04-06-20 

pdfBijlage - Stappenplan Impactanalyse

 pdfToelichting op de NOW-regeling v 02-04-20

Informatie rijksoverheid over financiële regelingen

Bij Rijnbrink werken allerlei specialisten die bibliotheken en culturele organisaties adviseren en ondersteunen. Op dit moment nog voor een deel vanuit de reguliere dienstverlening en voor een deel vanuit de alternatieve dienstverlening.