Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

XC logoliggend spotlight met logo

Werksessies

Hoewel gericht op verschillende doelgroepen zijn alle werksessies voor iedereen toegankelijk. Schroom dus niet om je in te schrijven als een sessie je aanspreekt. In verband met scholen die een continurooster hebben is instappen op elk moment van de dag mogelijk.


Eerste ronde

Dat wat je leert, kun je de volgende dag direct in de praktijk brengen! Werksessie speciaal gericht op het onderwijs.

Eerste ronde

Extra toegevoegde werksessie

Voor het onderwijs en cultuurcoaches / combinatiefunctionarissen: Marjo Berendsen en Stéfanie van Tuinen van SLO nemen je mee in de wereld van toekomstgericht onderwijs.

Eerste ronde

Voor het onderwijs: Slowlooking stimuleert om meer in kunst te ontdekken en daagt uit tot het innemen van een ander perspectief.

Eerste ronde

Cultureel bewustzijn is ons vermogen om te reflecteren op onszelf en de mensen om ons heen. Maar hoe ziet dat vermogen er eigenlijk uit bij kinderen en hoe kan cultuuronderwijs daarbij aansluiten? Werksessie voor het onderwijs en culturele instellingen/cultuuraanbieders.

Eerste ronde

Laat je stem horen en praat mee over het CMK van morgen – en nu! Werksessie speciaal voor culturele instellingen/cultuuraanbieders.

Eerste ronde

Creatief denken is geen vak apart, maar een rode draad dwars door alle vakken heen. Werksessie speciaal voor het onderwijs en culturele instellingen/cultuuraanbieders.

Eerste ronde

Paul Vogelezang neemt je mee in de vraag: Hoe kunnen gemeenten de ambities van scholen beleidsmatig ondersteunen? Speciaal voor gemeenten/bestuurders en cultuurcoaches/combinatiefunctionarissen.

Tweede ronde

Speciaal voor het onderwijs: Dat wat je leert, kun je de volgende dag direct in de praktijk brengen!

Tweede ronde

Voor het onderwijs en cultuurcoaches/combinatiefunctionarissen: Marjo Berendsen en Stéfanie van Tuinen van SLO nemen je mee in de wereld van toekomstgericht onderwijs.

Tweede ronde

Voor alle deelnemers: Denk en praat mee over het onderwijs van de toekomst, beginnend bij morgen.

Tweede ronde

Voor het onderwijs: Na deze werksessie door de Toonwerkplaats en Studio Z ben je zelf in staat digitale media op een creatieve manier te gaan gebruiken in de klas.

Tweede ronde

Aan de hand van good practices gaan we met elkaar in gesprek over inspirerende en praktische mogelijkheden voor borging van cultuureducatie. Speciaal voor het onderwijs en culturele instellingen/cultuuraanbieders.

Tweede ronde

Marian van Miert van het LKCA en Jessica Harmsen nemen je mee in de actualiteit van het werkveld van de cultuurcoach. Voor gemeenten/bestuurders en cultuurcoaches/combinatiefunctionarissen.

Tweede ronde

Speciaal voor het onderwijs geeft Theater Sonnevanck een werksessie over het bespreken van theaterbeleving met kinderen.

Tweede ronde

In deze verdiepende training leer je hoe je met de 5 niveaus van procesgerichte didactiek het eigenaarschap van het proces bij de leerling kan leggen. We bouwen hierbij voort op de basiskennis van deze didactiek. Basiskennis over procesgerichte didactiek is gewenst.

XC2018 Footer meisje