Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

XC2019 Header
Keynote Barbara Brouwer foto2“Eric was nog jong toen er op de basisschool een muzikant bij hem in de klas kwam om muziekles te geven. Een professionele beroepsmuzikant die dagelijks in een orkest speelde. Eric raakte betoverd door de muziek en door het instrument dat de muzikant bespeelde. Vol inspiratie en enthousiasme ‘vloog’ hij na school naar huis toe. Zijn ouders begrepen al snel dat ze niets anders konden doen dan hun jonge zoon naar de lokale muziekschool te sturen. Een paar keer in de week fietste Eric met zijn muziekinstrument achterop de bagagedrager naar de muziekschool, waar hij les kreeg van inspirerende muziekdocenten. Eric ontwikkelde zich snel en bleek een bijzonder muzikaal talent te zijn. Zijn talent werd gezien, gewaardeerd en onder professionele begeleiding verder ontwikkeld. Het was al snel duidelijk dat Eric van muziek zijn vak moest en zou maken. Hij ging naar het conservatorium en volgde daar een mooie vakopleiding. Nu staat Eric als nationale en internationale toptrompettist op grote podia. Hij speelt allerlei muziekstijlen, solo, maar ook in verrassende ensembles en combinaties. Ook geeft hij al zijn passie en inspiratie door aan een nieuwe generatie muzikanten door het geven van masterclasses, het schrijven van muziekboeken en optredens voor kinderen en jongeren. Daarnaast pleit hij, waar en wanneer hij maar kan, voor structureel goed muziekonderwijs en een goede infrastructuur van muziekscholen. Eric is een trompetheld, een gepassioneerd en gedreven muzikant en een voorbeeld voor velen.”

Keynote Barbara Brouwer tegelHet talent en de ambitie van de jonge Eric werd op de basisschool voor het eerst gezien en hij kreeg de kans om dat talent verder te ontdekken en ontwikkelen onder begeleiding van de juiste kunstprofessionals. Kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met kunst en cultuur en talent stimuleren en inspireren, resulteert in creatieve, nieuwe denkers en makers die aansluiten bij de nieuwe maatschappij, het bedrijfsleven en het onderwijs. Wie de toekomst serieus neemt, moet kunstonderwijs serieus nemen! Dit is het uitgangspunt voor de visie op cultuureducatie in gemeente Meierijstad.

CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad wil kinderen en jongeren de kans geven om hun talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dit begint bij de basis, op school, door middel van structureel kunstonderwijs gegeven door een kunstprofessional. In hun vrije tijd kunnen ze hun talent verder ontwikkelen zodat ze de mogelijkheid hebben om door te stromen naar een (kunst)vakopleiding. Zo worden zij de creatieve volwassene die we in de toekomst nodig te hebben. Natuurlijk hoeft niet elk kind een kunstprofessional te worden. Het gaat niet alleen om kunsttalent, maar om talent in de breedste zin van het woord. De Circle of Talent staat voor het ontdekken van ieders talenten: met kunst leer je jezelf kennen, krijg je een andere kijk op de wereld, ontwikkel je je creativiteit en krijg je meer zelfvertrouwen!

Barbara Brouwer is directeur van centrum voor kunst- en cultuuronderwijs Phoenix Cultuur in gemeente Meierijstad en initiatiefnemer van de CHV Academy, Circle of Talent. Zij kent het belang van visieontwikkeling als basis voor het maken van plannen, structuren en keuzes voor de lange termijn. Het is een proces van samenwerken, overleggen en het samen op zoek gaan naar financiële middelen om de ambities uit te kunnen voeren; willen, durven én doen. Met een heldere visie op talentontwikkeling en de cruciale rol van kunstonderwijs daarin, bouwt Barbara samen met haar collega’s en partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente aan dit coöperatieve samenwerkingsverband. #circleoftalent

Kijk voor meer informatie op: www.chvacademy.nl

XC2019 Footer