Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Koersvast gefinancierd! is een reisgids waarin Astrid Vrolijk – De Mooij, directeur van Stadkamer Zwolle, haar zoektocht naar een duurzame financiering van Stadkamer Zwolle vastlegd. De reisgids is tot stand gekomen in samenwerking met Rijnbrink. 

Ze neemt de lezer mee op reis en beschrijft de uitdagingen die zij tijdens de tocht is aangegaan: nieuwe wetgeving, digitale concurrentie voor het boek, bezuinigingen, fuseren, veranderende politieke prioriteiten en nieuwe behoeften van bezoekers en leden op het gebied van mediawijsheid. Door samenwerking is zij er uiteindelijk in geslaagd een duurzaam model te ontwikkelen.

Astrid Vrolijk.pngDe reisgids bevat tips, suggesties, voorbeelden en reisbrieven van adviseurs van Rijnbrink. Kortom een complete reisgids boordevol inspiratie om uw eigen koers uit te zetten naar een duurzame financiering van jouw Bibliotheek. Iedere Bibliotheek ontving in het voorjaar van 2015 een exemplaar van Koersvast gefinancierd! gratis.

Koersvast gefinancierd werd geïntroducteerd tijdens de conferentie de #Koersbepalen. Wat er die dag werd besproken, gepresenteerd en bediscussieerd lees je hier.

Route 2020

Deze reisgids sluit naadloos aan bij de opdracht van de Actielijn: Ondernemen en samenwerken van Route 2020. Op 29 september vindt de tweede PleisterPlaatsOntmoeting plaats in Assen met het thema De ondernemende Bibliotheek.Een goede gelegenheid om deze praktische gids weer eens in de schijnwerpers te zetten.

Aan de slag

Aan de slag gaan met duurzame financiering in een sterk veranderende omgeving kan veel veranderingen met zich meebrengen voor jouw Bibliotheek. Desgewenst kan Rijnbrink hierbij voorzien in sparringpartners, specialisten en adviseurs. Geïnteresseerd? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Mirjam Wijers vanuit Organisatieontwikkeling ( ), Jan Jans vanuit Financieel Advies ( ) of Mark Deckers vanuit Strategisch Advies ().

Lees hieronder de reisgids Koersvast gefinancierd! digitaal.   

Reisgids: Koersvast gefinancierd!

Download hier de PDF-versie van de reisgids Koersvast gefinancierd!