Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Met de Nationale Jeugdkrakercompetitie leveren Bibliotheken en scholen op een speelse wijze een bijdrage aan het verbeteren van informatievaardigheden en mediawijsheid van kinderen. 

Mediawijsheid is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Het internet zorgt voor onbegrensde informatievoorzieningen en juist daarom is het belangrijk dat kinderen weten hoe zij hier het best mee kunnen werken. Een leuke manier om kinderen hiermee aan de slag te laten gaan is de Nationale Jeugdkrakercompetitie, waarvan de inschrijvingen nu weer geopend zijn. De Jeugdkrakercompetitie start op 18 mei 2018. De competitie bestaat uit 5 rondes, een barrage en een finale. Op de website www.jeugdkrakercompetitie.nl kun je de inschrijving regelen en het speelschema bekijken. Natuurlijk zijn er dit jaar weer mooie prijzen te winnen. Welke klas gaat dit jaar de hoofdprijs van 300 euro in de wacht slepen?

Over de Nationale Jeugdkrakercompetitie

Jaarlijks doen honderden teams van verschillende scholen uit heel Nederland mee aan de Nationale Jeugdkrakercompetitie. Deze zoekwedstrijd, voor kinderen van de groepen 7 en 8 op de basisschool, is een initiatief van Rijnbrink. Door mee te doen aan de wedstrijd leren kinderen zelfstandig te zoeken op het web en leren ze internet te gebruiken als informatiebron voor het maken van werkstukken. Net als in voorgaande jaren vormt de website www.jeugdkrakercompetitie.nl het hart van de competitie. De vragen worden in de vorm van een verhaaltje gesteld en de teams antwoorden door middel van multiple choice. Na afloop van iedere ronde publiceren we op de website de zoekweg, deze wordt toegelicht en gemotiveerd. Op die manier krijgen de kinderen tips mee voor hun volgende zoekopdracht. Naarmate de competitie vordert, worden de vragen moeilijker en krijgen de teams minder tips en hints.

Deelname aan de Nationale Jeugdkrakercompetitie

Wij vragen voor deelname aan de Jeugdkrakercompetitie € 38,50 per team. Dit is mede om het prijzengeld te kunnen bekostigen. Een team kan zich online inschrijven door het inschrijfformulier dat op de site van de Jeugdkrakercompetitie staat in te vullen en te versturen voor de startdatum 18 mei 2018. Het is aan de school om te beslissen of een groep zich inschrijft als 1 team of als meerdere teams. Let op: inschrijven is dus niet gratis!

Kijk snel op de website www.jeugdkrakercompetitie.nl en meld een team aan! Bij voldoende aanmeldingen gaat de competitie door. Houd daarom na aanmelding je mailbox en de website van de Jeugdkrakercompetitie in de gaten!

Ga naar de website Jeugdkrakercompetitie.nl