Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Codewoord | Educatieve online game voor kinderen

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2019 (2 t/m 13 oktober 2019) kunnen kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar de online game ‘Codewoord’ spelen.

Het spel legt de link tussen het Kinderboekenweekthema ‘Voertuigen’ met als motto ‘Reis mee’ en de online spel- en belevingswereld van kinderen van vandaag. Het spel is vanaf 15 april 2019 te koop voor bibliotheken in Nederland via Rijnbrink.

Hoe werkt het spel?

Het spel bestaat uit een aantal algemene vragen en vragen over boeken die passen bij het Kinderboekenweekthema ‘Voertuigen en reizen’. De spelers verzamelen letters door het geven van het juiste antwoord. Aan het eind van het spel volgt een puzzel met als doel om achter het codewoord te komen. Met dit woord wordt de kluis gekraakt en is het spel opgelost. Door de hoeveelheid vragen speelt Codewoord elke keer anders en blijft het vinden van de oplossing een uitdaging.

Compleet pakket voor bibliotheken

Het spel is exclusief voor alle bibliotheken in Nederland te bestellen. Na de bestelling ontvangt de Bibliotheek half september 2019 de link naar het spel.
Tevens zit in dit pakket: thema-afbeeldingen en een lesbrief met speluitleg, overzicht van activiteiten rondom de Kinderboekenweek, een boekenlijst en leestips. Als kinderen de afbeelding/link aanklikken gaat Codewoord meteen van start.

Winnaar? Prijs? Bepaal zelf!

Als de kluis wordt gekraakt maken de kinderen kans op een prijs. Wanneer, hoe en wat voor prijs? Dat bepaal je als Bibliotheek helemaal zelf: wil je een winnaar per Bibliotheek, per school of dorp? Gaat het om één winnaar of zijn het er veel meer? Je richt de spelregels in zoals dat past binnen jouw omgeving, doelgroep en mogelijkheden.

Prijs en bestellen

Bestel Codewoord

De prijs voor Codewoord bedraagt eenmalig €87,50 per gebruikslocatie (Bibliotheekvestiging). Codewoord kan onbeperkt worden gespeeld in de periode van 25 september 2019 tot en met 1 februari 2020. Bibliotheken in Overijssel en Gelderland ontvangen €30,- korting op de normale prijs. De genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Meer weten?

Vragen over Codewoord? Neem contact op met of bekijk de voorbeeldschermen.