Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Samen met...

Samen met onze klanten en samenwerkingspartners zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten en het optimaliseren van bestaande diensten en producten. Hieronder een overzicht van projecten die we samen met partners hebben ontwikkeld.


BIEB Magazine is een luchtige en informatieve kijk-lees-doe uitgave voor ouders/verzorgers én voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Kunstcircuit Deventer en Rijnbrink organiseren samen op 16 mei 2018 Xpeditie Cultuureducatie. Binnenkort ontvangen scholen, cultuuraanbieders en andere doelgroepen een vooraankondiging en vind je meer informatie over het programma op deze website.

De Overijsselse Bibliotheken, de Lerarenopleiding Basisonderwijs van Saxion Enschede en nieuwkomersscholen stimuleren met ThuisTaal de taalontwikkeling in vluchtelingengezinnen.

Met de Nationale Jeugdkrakercompetitie leveren Bibliotheken en scholen op een speelse wijze een bijdrage aan het verbeteren van informatievaardigheden en mediawijsheid van kinderen. 

Streeft jouw gemeente ook naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen en zelfredzaam is? Vraag de Bibliotheek om hulp! 

Met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit kunnen scholen en culturele aanbieders een financiële ondersteuning aanvragen voor drie soorten projecten op het gebied van cultuureducatie.