Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Samen met...

Samen met onze klanten en samenwerkingspartners zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten en het optimaliseren van bestaande diensten en producten. Hieronder een overzicht van projecten die we samen met partners hebben ontwikkeld.


De Overijsselse Bibliotheken, de Lerarenopleiding Basisonderwijs van Saxion Enschede en nieuwkomersscholen stimuleren met ThuisTaal de taalontwikkeling in vluchtelingengezinnen.

Streeft jouw gemeente ook naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen en zelfredzaam is? Vraag de Bibliotheek om hulp! 

Met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit kunnen scholen en culturele aanbieders een financiële ondersteuning aanvragen voor drie soorten projecten op het gebied van cultuureducatie.

Een Bibliotheek die middenin de samenleving staat en zich continu ontwikkelt in aansluiting op lokale situatie en behoeften. Dat is het doel van het Overijssels project 'Burgers mee aan zet', een project van diverse Bibliotheken in Overijssel. 

De Instrumentenbank is een nieuwe initiatief van twee muziekaanbieders. Het doel: meer kansen creëren voor mensen die graag een muziekinstrument willen bespelen. 

Koersvast gefinancierd! is een reisgids waarin Astrid Vrolijk – De Mooij, directeur van Stadkamer Zwolle, haar zoektocht naar een duurzame financiering van Stadkamer Zwolle vastlegd. De reisgids is tot stand gekomen in samenwerking met Rijnbrink.