Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

De ‘Mystery Guest’ van Bibliotheekblad bezocht Kampen en beschreef haar bezoek aan de bibliotheek aan de IJssel.  

 Bron: Bibliotheekblad (nr. 8 2018)

Bibliotheken zijn misschien wel de beste plekken om tot rust te komen, te leren en natuurlijk om te lezen en een keuze te maken uit al die fantastische boeken. Maar hoe bevalt een bezoekje aan de bibliotheek eigenlijk? De mystery guest geeft het antwoord.  

Betoverende plek aan de IJssel

De oude stadskazerne aan de IJssel in Kampen is verbouwd tot multifunctioneel centrum waarin mede de bibliotheek haar plek heeft gevonden. Het eerste dat opvalt is het prachtige uitzicht over de IJssel. De sfeer wordt bevordert doordat het gebouw zich aan een soort pleintje bevindt. Eenmaal binnen bevindt de bibliotheek zich voornamelijk aan de rechterkant van de begane grond en in meer over de eerste en twee verdieping verspreide ruimtes. Er is duidelijk moeite gedaan om de bibliotheek uitnodigend te maken door de collectie goed te presenteren.

Ontdekkingstocht in de bieb

“Kampen heeft een aantrekkelijke bibliotheek, waar het met name op de eerste verdieping prettig verblijven is. De collectie is goed onderhouden en aantrekkelijk. De indeling van de ruimtes is noodgedwongen wat lastig, de bezoekers worden gedwongen op om een niet altijd logische ontdekkingstocht te gaan en zo lopen ze het risico iets te missen, maar verder kan deze bibliotheek de toets der kritiek moeiteloos doorstaan”, aldus de mystery guest.

Wat valt er te verbeteren?

Veel van de bevindingen vallen erg positief uit voor bibliotheek Kampen, maar toch is er nog werk aan de winkel. Bijvoorbeeld de vlekkerige vloerbedekking, de promotie van de collectie, het assortiment in het bibliotheekcafé Paatje, het aantal samenwerk- en studieplekken en de bereikbaarheid van het personeel. In Kampen zijn ze hiervan op de hoogte en er wordt dan ook niet stilgezeten. Daar ligt voor hen een mooie uitdaging. 

Klik hier om naar de site van bibliotheek Kampen te gaan