Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Woensdag 4 juli vond de zinderende live finale van de Nationale Jeugdkrakercompetitie plaats. En de winnaars zijn bekend!

Winnaar JKC 2018

Binnen 30 minuten moesten de vier beste teams van Nederland zeven krakers goed proberen te beantwoorden. En iedereen had alle krakers goed beantwoord! Wat een ontzettend goede prestatie. Helaas kan er maar één de snelste zijn.... En dat was dit jaar team Toermalijn7 van basisschool De Toermalijn uit Den Haag.

Op een mooie tweede plek staat team Koningslinde Nijkerk, van basisschool De Koningslinde uit Nijkerk. Derde is geworden team Jozef7-hackers van De Jozefschool uit Lichtenvoorde. Van dezelfde school viel team Jozef8opz'nkop met de vierde plek helaas nét buiten de prijzen.

Wat houdt de Nationale Jeugdkrakercompetitie in?

Tijdens de Nationale Jeugdkrakercompetitie gaan leerlingen uit groep 7 en 8 de uitdaging aan om, in verschillende rondes, online antwoorden te vinden op pittige ‘krakervragen’.

Door antwoorden te vinden op internet, worden leerlingen spelenderwijze wijzer op het web, leren zij online informatie te vinden en bronnen te beoordelen. Het team dat op het einde van de competitie de meeste vragen heeft ‘gekraakt’, heeft gewonnen. De winnaar ontvangt €300 aan prijzengeld, nummer twee krijgt €200 en nummer drie gaat naar huis met €100.

 De Nationale Jeugdkrakercompetitie is een product van de Bibliotheek en wordt jaarlijks georganiseerd door Rijnbrink.