Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Het integratieproces van Boekstart en Boekenpret gaat stap voor stap verder. Rijnbrink DPC verzorgt vanaf nu het productieproces van de Speelontdekboeken.

Speelontdekboeken bestaan uit twee componenten: een deel voor professionals en een deel voor ouders. Speelontdekboek Groep richt zich op leidsters in de kinderopvang en op leerkrachten van groep 1 en 2. Zij krijgen tips volgens de stappen van de Taallijn VVE om een prentenboek te introduceren en interactief voor te lezen. Voor de ouders (Speelontdekboek Thuis) is er één pagina met concrete suggesties om het prentenboek met hun eigen kind voor te lezen en/of te bekijken en een vijftal werkbladen met daarop, bijvoorbeeld, een spelletje, puzzel of kleurplaat. Deze hebben allemaal betrekking op het thema van het prentenboek en ondersteunen ouders bij het verwerken van het thema van het prentenboek.

BoekStart Boekenpret vormt op deze manier een doorgaande schakel tussen de voorschoolse periode en het basisonderwijs. Tegelijkertijd biedt het de verdieping binnen BoekStart richting laaggeletterde ouders. Het Speelontdekboek Thuis is dan ook voorgelegd aan een groep ervaringsdeskundigen, zodat een goed format is gerealiseerd waarmee de oude opmaak kan worden omgezet in het nieuwe jasje.

In de zomerperiode zijn de 75 Speelontdekboeken omgezet naar het nieuwe format. Bestellingen uit het hele land kunnen nu verwerkt worden. Nog eventjes en de website www.boekenpret.nl bestaat niet meer. De domeinnaam zal gekoppeld worden aan www.Boekstart.nl en dan kan de stekker er
echt uit.

Meer weten over de integratie van Boekstart en Boekenpret? Tijdens de landelijke Inspiratiebijeenkomst op 17 september houdt Ingrid Bon een presentatie over de inzet van BoekenPret als verdieping in BoekStart.