Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Het Nationaal Bibliotheekcongres wordt dit jaar op 20 maart in Den Helder gehouden. Zien we je daar op 20 maart?

Dinsdag 20 maart is het theater de Kampanje in Den Helder het podium voor het Nationaal Bibliotheekcongres. Het thema is dit jaar: BRICKS, BITS & BOOKS! Bouwen aan de Bibliotheek van overmorgen. Ook dit jaar is Rijnbrink weer van de partij op het inspiratieplein en steken we oud in een heel nieuw jasje.

Debateer mee over samenwerkingen in de Bibliotheek

De Bibliotheek werkt met verschillende partners samen; dat is vandaag de dag een vertrouwd gegeven. De Bibliotheek Dalfsen heeft wel een heel bijzondere partner in hun Bibliotheek: de welzijnsorganisatie Saam Welzijn. In drie vestigingen zijn fysieke infopleinen ingericht waar de inwoners van Dalfsen terecht kunnen voor ondersteuning op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Naast deze fysieke infopleinen ontwikkelen ze in Dalfsen nu ook een digitaal infoplein om de professionele en vrijwillige medewerkers van de infopleinen te ondersteunen. In zo'n samenwerkingsproces is eigenaarschap cruciaal: wie is waarvoor verantwoordelijk, wie voert uit, wie mag invloed uitoefenen op de ontwikkeling en wie moet er geïnformeerd worden? De Bibliotheek organiseert de infopleinen samen met de specialisten van de welzijnsorganisatie. Maar wie stuurt zo'n samenwerking aan? Wat is de rol van de gemeente, de welzijnsorganisatie en de Bibliotheek? En dan hebben we het nog niet over de stem van de burger.  Tijdens het Nationaal Bibliotheekcongres gaan we in debat over deze vragen. Praat je mee?

Ontdek onze stand

Kun je niet aanwezig zijn bij het debat? Of heb je nog meer vragen over samenwerkingen? Kom naar onze stand op het inspiratieplein! Hier worden alle onderwerpen uit het debat nogmaals belicht.

Zien we jou ook op 20 maart in Den Helder?