Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

De wedstrijd is door Bibliotheken en bekende voetballers afgetrapt: Scoor een Boek! is begonnen!

Vorige week vonden de eerste aftrappen van Scoor een Boek! plaats in onder andere Almelo, Deventer en Nijverdal. Heracles-speler Robin Pröpper en Go Ahead Eagles-speler Joey Suk waren bij enkele  basisscholen aanwezig en gaven het startschot. 19 februari trappen ook de Bibliotheek Nijmegen en NEC-speler Ted van de Pavert af. 

Na het zien van de video-peptalk was de opdracht duidelijk. Leerlingen uit groep 5 en 6 gaan de komende negen weken veel lezen en de profvoetballers sporen de klassen aan een wedstrijdje aan te gaan. Leerlingen zijn enthousiast dat naast zelf lezen óók voorlezen en een stripboek lezen meetellen. Leerkrachten vinden het goed dat er (nog meer) aandacht wordt besteed aan leesbevordering. Wat voor invloed heeft een profvoetballer op de leerlingen als het om lezen gaat? Leerlingen staan te popelen om een boek te ‘scoren’!

Het hele gezin doet mee!

Samen meedoen is natuurlijk nog veel leuker! Daarom worden ook ouders, broertjes en zusjes uitgedaagd om te gaan lezen. Elk gezin krijgt een Scoor een Boek! poster, waarop je stickers kunt plakken wanneer er gelezen is. Dus is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan mag een leerling op de poster een voetbalsticker plakken.

Lezen is stoer

De komende negen weken worden de leerlingen aangemoedigd  door een speler van de  voetbalclub. Astrid Kroon, landelijk projectteam en projectleider Scoor een Boek! Overijssel en Gelderland: “We zijn heel blij met de samenwerking tussen Bibliotheek en de betaald voetbalclubs. We merken dat de kracht en energie van voetbal helpt en stimulerend werkt. De kinderen lezen met meer plezier en lezen daardoor ook meer. Dankzij ‘Scoor een Boek!’ wordt lezen stoer!”