Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Maandag 5 februari trappen we weer af met Scoor een Boek! Het doel: leerlingen stiumleren om met plezier te lezen! 

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen wij leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen in Gelderland en Overijssel stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

In de komende 10 weken lezen bijna 1.800 leerlingen zo veel mogelijk boeken in de klas met de Schooleditie van Scoor een Boek! Ook willen we de gezinnen van deze leerlingen stimuleren om mee te doen en zo veel mogelijk te lezen met de Thuiseditie. De deelnemende gezinnen maken kans op wedstrijdkaarten.

De aftrap, rust en het fluitsignaal

Scoor een Boek! doorloopt drie fases. De aftrap vindt vanaf  5 februari plaats in Almelo, Deventer en Nijmegen. Ook omliggende plaatsen zoals Nijverdal, Hellendoorn en Twello doen mee. Na 5 weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Ten slotte klinkt half april het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen, Scoor een Boek! af met een sportieve activiteit op het voetbalveld. Dan wordt  bekend gemaakt hoeveel boeken er - in totaal - zijn gelezen.

Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen door Biblionet Groningen en FC Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV.