Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Hoe het is om als student voor te lezen bij een gezin thuis? Laura vertelt!

Studenten van de Lerarenopleiding Basisonderwijs aan het Saxion Enschede doen mee aan het project ThuisTaal. De studenten gaan wekelijks aan de slag met het stimuleren van taalontwikkeling in vluchtelingengezinnen. Laura is een van deze studenten en doet met veel plezier mee aan ThuisTaal. Samen met het gezin bezocht ze de Bibliotheek. Met succes!

"Gisteren had ik afgesproken met het gezin bij de Bibliotheek. Nou, ze hebben het uurtje van hun leven gehad haha. De kinderen en vader waren zo enthousiast. Toen Gerry van de Bibliotheek en ik nog meer geschikte boekjes aan het uitzoeken waren, waren zij al volop aan het woordjes en letters lezen en de jongste aan het plaatjes kijken en benoemen. Erg leuk om te zien. 

Toen vertelde Gerry dat ze allemaal een lenerspas konden krijgen en dan ook de boeken mee naar huis mogen nemen voor 4 weken, dat vonden ze helemaal geweldig. Ze mochten dus zelf de pas en boeken scannen. Geweldig. 

Tot slot hebben wij vader aangemeld voor het TaalPunt, hij vond het geweldig om de Nederlandse taal meer te gaan beheersen. Hij was enthousiast dat dit gedaan werd. Super leuk om te zien!"

Het project ThuisTaal is een mooie samenwerking tussen de Overijsselse Bibliotheken, de Saxion Lerarenopleiding Basisonderwijs en nieuwkomersscholen. Lees hier meer over het project ThuisTaal