Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

De Bibliotheek, een gebouw met boeken? Jij weet beter! De Bibliotheek is veel meer dan dat!

De Bibliotheek is een fantastische plek om te vertoeven. Samen met je kinderen gezellig boekjes lezen en vervolgens met een hele stapel leuke boeken naar huis! En voor jezelf neem je natuurlijk een fijne roman of een spannende thriller mee. Maar wist je dat je bij de Bibliotheek voor veel meer terecht kunt dan alleen boeken lenen? Heb je weleens een cursus gevolgd of een leuke activiteit bijgewoond? Probeer het eens, want... de Bibliotheek maakt je rijker!

Kansrijk, vindingrijk en belangrijk!

Jaarlijks organiseren Bibliotheken in oktober de campagne ‘De Bibliotheek maakt je rijker’. Het doel: laten zien dat de Bibliotheek een aantrekkelijke en inspirerende plek is waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. De campagne laat zien dat de Bibliotheek meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Want wat veel mensen niet weten, is dat je in de Bibliotheek een zeer groot aanbod vindt van (computer)- cursussen, inloopspreekuren voor e-books en computervragen, lezingen, taalles, en andere interessante activiteiten. Ook kan iedereen er terecht om (beter) Nederlands te leren spreken en schrijven, of voor een cursus Engels of Italiaans. Vanzelfsprekend is er ook de kennis en leestips aanwezig voor taalontwikkelingen bij kinderen. De Bibliotheek is kansrijk, vindingrijk én belangrijk!

De 4 O’s

Naast het aanbieden van cursussen, ondersteuning bij taal en het organiseren van diverse activiteiten, is de Bibliotheek ook een plaats voor iedereen die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in welke vorm dan ook, tot zich te nemen. Ontspannen, ontmoeten, ontwikkelen en ontdekken zijn daarbij de kernbegrippen. De Bibliotheek is daarmee een speeltuin van kennis, prikkeling en ervaring voor ieder individu.

Breng eens een bezoek aan jouw lokale Bibliotheek en zie wat deze allemaal voor je in huis heeft en voor je kan betekenen!