Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

WoWi! en Natura Docet Wonderryck Twente doen dit weekend samen mee aan het Weekend van de Wetenschap!

Aankomend weekend staat volledig in het teken van wetenschap. Natuurlijk is ook de WoWi! dit weekend aanwezig. Samen met natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck Twente doen wij mee aan het Weekend van de Wetenschap. Met elkaar zorgen we ervoor dat technologie en natuur bij elkaar komen in verschillende activiteiten. Benieuwd hoe? Bekijk snel het programma!

Het programma

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober organiseert Natura Docet Wonderryck Twente verschillende activiteiten in en om het museum. Zo geeft een museumconservator een anatomie-les en neemt Edwin van Leeuwen (apen-gedragsdeskundige) de bezoekers mee in de wereld van de chimpansee. Wil je zelf een film maken? Ook dat kan! In de bioscoopzaal krijgen bezoekers de kans om zelf een film te maken.

Wil je meer weten over 3D printen, robotica en kennismaken met Virtual Reality? Breng dan een bezoekje aan de WoWi! In de WoWi! vertellen we je er niet alleen meer over, ook mag je zelf aan de slag met de nieuwste technologie! Maak een dierenwereld in Virtual Reality of scan fossielen via een 3D-scanner. 

Waar moet je zijn?

Lijkt het je leuk om samen met ons deel te nemen aan het Weekend van de Wetenschap? Dan nodigen we je van harte uit om 7 en 8 oktober langs te komen! Je vindt ons bij natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck Twente:

Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp

Openingstijden:

Zaterdag 7 oktober
12.00 – 17.00 uur: Museum en WoWi! geopend
14.00 – 15.00 uur: Anatomische les door conservator dr. Eric Mulder

Zondag 8 oktober
12.00 – 17.00 uur: Museum en WoWi! geopend
14.00 – 15.00 uur: “Chimpansee college” door apen-gedragskundige Edwin van Leeuwen

Het Weekend van de Wetenschap

Het Weekend van de Wetenschap is het grootste landelijke en jaarlijks terugkerende technologie- en wetenschapsfestival van Nederland. Verschillende bedrijven, instellingen, universiteiten, organisaties en musea openen tijdens het weekend van 7 en 8 oktober hun deuren voor het brede publiek om hen wetenschap en technologie te laten beleven. Het Weekend van de Wetenschap wordt jaarlijks georganiseerd door NEMO met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.