Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

De Kinderboekenweek gaat weer van start. Dit jaar met het thema ‘Gruwelijk eng!’. Griezel jij mee?

Het is 4 oktober en dat betekent dat de Nationale Kinderboekweek weer van start gaat. Tot en met 15 oktober worden er in Bibliotheken, boekhandels, culturele centra en op scholen diverse (lees)activiteiten georganiseerd rond het kinderboek. Dit jaar staan kinderboeken en verhalen met griezels en engerds centraal. En ook de activiteiten zijn ‘gruwelijk eng’ dit jaar!

Griezelen in de Bibliotheek

Bibliotheken door het hele land organiseren spannende en griezelige activiteiten, zoals voorleesmiddagen, voorstellingen, griezellabs en spooktochten door de Bibliotheek. Zo kun je in de Bibliotheek Arnhem luisteren naar griezelverhalen, zelf griezelknutsels maken en je laten schminken. In Stadkamer Zwolle kun je samen met anderen je eigen griezelverhaal bedenken en wordt er op 15 oktober zelfs een griezellig feest georganiseerd: Het Groot Zwols Kinderboekenweek. Kortom: in bijna alle Bibliotheken is wat griezelligs te doen. Durf jij langs te komen? Bekijk hier welke activiteiten er bij jou in de buurt worden georganiseerd.

Kinderboekenweekgeschenk 2017

Ieder jaar tijdens de Kinderboekenweek zijn er in boekhandels twee speciale uitgaven verkrijgbaar; het Kinderboekenweekgeschenk en een Prentenboek. Dit jaar is het Kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep!’, een verhaal vol humor en fantasie over de raadselachtige verdwijning van katten. Het boek is geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap. Voor de allerkleinsten is er het Prentenboek ‘Kikkeruil’. 

Wil je meer weten over de Kinderboekenweek en alle activiteiten? Neem dan een kijkje op de site.