Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Eva Berkel wint de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Overijssel!

Eva van St. Bernardusschool uit Ommen heeft op 12 april jongstleden de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Overijssel gewonnen. Op 17 mei aanstaande zal Eva de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de 24e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de Schouwburg van Amstelveen.  De uiteindelijke winnaar  mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2017 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Eva las een fragment voor uit het boek Vlinders van Simone van der Vlugt.

Landelijk 3206 deelnemende scholen

Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Eva Berkel het moeten opnemen tegen maar liefst 426 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Rijnbrink. In heel Nederland hebben 3206 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 24e keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.