Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Wegens vele verzoeken is de inschrijving van de Schriefwedstried  verlengd tot 30 april 2017!

Meedoen kan tot 30 april!

Heb jij talent voor het schrijven van streektaalverhalen? Doe dan mee met de Schriefwedstried 2017. Wegens vele verzoeken is de inschrijving verlengd tot 30 april! Je hebt nog anderhalve maand de tijd om jouw verhaal in te sturen! De winnaar van de Schriefwedstried wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke verkiezingsavond Overijssel Verwoord.

Genomineerden krijgen podium op Zunnewende Festival

Uit alle inzendingen worden door een vakkundige jury drie genomineerden gekozen. Zij maken kans op de prijs: Beste streektaalverhaal van 2017. Maar dat niet alleen; als genomineerde word je ook uitgenodigd om jouw streektaalverhaal voor te dragen op het Zunnewende Festival in Hellendoorn, op vrijdag 23 juni 2017. Naast een kleine vergoeding, krijg je dus de kans om op een mooi podium en voor een groot publiek, jouw verhaal voor te dragen. Wil jij kans maken op deze mooie beloning? Doe dan mee met de Schriefwedstried 2017!

Hoe meld je jouw verhaal aan?

Wil jij het verhaal ‘Meer mag ’t neet wodden’ als winnaar van vorig jaar opvolgen met jouw verhaal, met het prijzengeld naar huis gaan én op het Zunnewende Festival jouw verhaal voordragen? Schrijf dan een streektaalverhaal in het thema 'Onder 'n droad deur vretten' en meld je aan!

Overijssel Verwoord

De Schriefwedstried maakt deel uit van Overijssel Verwoord. In Overijssel hebben we veel talent dat boeken, verhalen en gedichten schrijft en onze streektaal laat voortleven. Op deze schrijvers en dichters zijn wij bijzonder trots, omdat zij ons op een andere manier naar alledaagse dingen laten kijken, omdat ze ons inspireren of omdat ze ons vermaken. Tijdens Overijssel Verwoord worden er daarom Overijsselse schrijvers, dichters en streektaalschrijvers in het zonnetje gezet.