Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk.Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

Met het project Scoor een Boek! willen wij leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Deventer stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Scoor een boek 2

In de komende 10 weken lezen bijna 700 leerlingen zo veel mogelijk boeken  in de klas. Ook willen we de gezinnen van deze leerlingen stimuleren om mee te doen en zo veel mogelijk te lezen. Hieraan verbinden we nog een prijs. De deelnemende gezinnen maken kans op tickets voor een wedstrijd van Go Ahead Eagles in de spannende slotfase van de competitie.

De aftrap, rust en het fluitsignaal

Vandaag gaven Sander Duits, de aanvoerder van Go Ahead Eagles, samen met Alice van Diepen, de directeur van de Bibliotheek Deventer, de aftrap op basisschool de Windroos in de Bierstraat. Na 5 weken volgt de rust en bepalen we de tussenstand. Ten slotte klinkt op 11 april het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen, Scoor een Boek! af met een sportieve activiteit rond de Adelaarshorst. Wij maken dan bekend hoeveel boeken er - in totaal- zijn gelezen.

Sander DuitsScoor een Boek!

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen door Biblionet Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. De provincie Overijssel en Go Ahead Eagles starten als eerste in 2017!

 

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=7pdkXJ_EHU0#action=share en https://www.obdeventer.nl/scooreenboek