Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Op ontdekkingsreis door de nieuwste technologie.

WoWi! is een Biebbus vól met digitale nieuwigheden, die mensen laat kennismaken met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen. WoWi! staat voor Workshop on Wheels: innovatie! Door zelf met innovatieve apparaten en gadgets aan de slag te gaan, krijg je een duidelijk beeld van wat technologische ontwikkelingen en de toepassingen ervan in de toekomst kunnen brengen.
Onze maatschappij wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen gaan snel. De overheid communiceert bijvoorbeeld binnenkort alleen nog maar online met haar burgers. Omdat niet iedereen de urgentie ervaart van het bekend raken met de nieuwste technologieën zoals 3D-printers, gaan we daarom naar de mensen toe!

WoWi 01Het doel is om met deze innovatieve bus mensen in Gelderland en Overijssel te laten kennismaken met de nieuwste technologieën op het gebied van programmeren, robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving. Door middel van partnerschap biedt WoWi! sponsoren ook de mogelijkheid zich op maatschappelijke en innovatieve wijze te positioneren.
Ervaren en enthousiaste mediacoaches van de Bibliotheek hebben een aansprekende programmering ontwikkeld voor jonge kinderen. Er zullen workshops worden georganiseerd, die aansluiten bij hun beleefwereld. Er is ook veel aandacht voor de praktische toepasbaarheid van de nieuwste apparaten, software en gadgets: wat kun je er in het dagelijks leven mee? Naar gelang de nieuwste technologische innovaties worden de workshops continue doorontwikkeld.

De WoWi! Bevindt zich  nu nog in een pilot-fase. Samen met Bibliotheek Rivierenland zorgen we ervoor dat we veel op scholen kunnen proefdraaien. Tijdens deze pilot zullen met name basisscholen benaderd worden om hun belangstelling te peilen. In het najaar evalueren we het project. De verwachting is dat we dan helder hebben hoe we verder gaan met de bus. Zodra we meer helderheid kunnen geven over het aanbod doen we dat. Ook zal tijdens het project bekeken worden of de bus kan worden ingezet voor andere doelgroepen, zoals bijvoorbeeld senioren.

Feestelijke opening van WoWi!
Op woensdag 20 april a.s. zal WoWi! samen met leerlingen van de Basisschool Maria in Boven Leeuwen, feestelijk in gebruik worden genomen. Daarbij is de gedeputeerde van provincie Gelderland aanwezig.

WoWi! is gerealiseerd door Rijnbrink en de Bibliotheek Rivierenland en mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Gelderland. Er worden nog sponsoren gezocht, die extra financiën, apparatuur en kennis ter beschikking willen stellen. Bezoek www.wowionline.nl
Wil je WoWi! aanvragen, een workshop organiseren, of wil je meer informatie? Neem dan per mail contact op met , of bel 06-10269671. Je kunt Carola ook benaderen als je belangstelling hebt om sponsor te worden.

WoWi 02