Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Ter gelegenheid van het Jaar van het Voorlezen heeft Rijnbrink Groep voor bibliotheken in Gelderland en Overijssel een mobiele voorleesunit laten ontwerpen.

Met de voorleesunit komt de Bibliotheek naar basisscholen toe om voor te lezen. En er wordt niet zomaar voorgelezen, het belooft een echt voorleesevenement te worden!

Voor alle kinderen van verschillende leeftijdsgroepen is er een apart programma met een aansprekend interactief voorleesverhaal. De reacties zijn tot nu toe overweldigend, voorlezen wordt een echte belevenis! In overleg met school verzorgt een ervaren voorlezer van de Bibliotheek een volledig verzorgd voorleesprogramma (binnen of buiten, in de ruime voorleestent). Per leeftijdsgroep staat één geselecteerd boek centraal:

  • 0-4 jarigen Vliegensvlugge Vlieg Duur: 30 minuten
  • Groep 1-2 Ik wil een walvis! Duur: 45 minuten
  • Groep 3-4 Vlo en Stiekel Duur: 45 minuten
  • Groep 5/6 Tonje en de geheime brief Duur: 60 minuten
  • Groep 7/8 De dievenbende van Scipio Duur: 60 minuten

jaarvanhetvoorlezenDe inzet van de voorleesunit is voor bibliotheken geheel kosteloos, alleen de vervoerskosten worden in rekening gebracht (eenmalig 110 euro). De Bibliotheek plant samen met de school verder het programma in.

VoorleesunitDe inzet van de unit wordt ondersteund met een communicatiepakket waaronder een opvallende poster voor op school en een mailing waarmee de Bibliotheek de school over de voorleesunit kan informeren. Naast de voorleesunit is voor iedere basisbibliotheek een mooie voorleesparasol ontworpen.

Meer weten over de voorleesunit?
Neem dan contact op met Barbara van Stijn