Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Maandag 23 september 2013 is de tweede editie van het Gouden Leestips Magazine van de Bibliotheek, BIEB, verschenen.

BIEB magazineMet de inhoud van de mini-glossy BIEB neemt de bibliotheek ouders mee in de wereld van het (voor)lezen met tips, trucs, gadgets, onderzoek en natuurlijk de leukste boeken – zowel op papier als digitaal. De eerste editie was zo'n overweldigend succes dat de bibliotheek nog veel meer leuke, nuttige en verrassende informatie over lezen, voorlezen en media(wijsheid) voor ouders heeft verzameld.

Het magazine is sinds maandag 23 september gratis op te halen in de bibliotheek (op=op). Ook kan het vanaf deze datum online worden gelezen via www.goudenleestips.nl

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt steeds weer hoe belangrijk lezen en de Bibliotheek is voor de jeugd. Toch blijken belangrijke doelgroepen - zoals ouders van jonge kinderen - vaak onvoldoende op de hoogte van belangrijke feiten. Feiten die regelmatig voorbij komen in gespecialiseerde media, maar die nog te weinig breed naar buiten toe worden uitgedragen. Met het Gouden Leestips Magazine hoopt de Bibliotheek hierin verandering te brengen.

Het magazine staat vol met leestips en wetenswaardigheden over bijvoorbeeld de digitale generatie, de verschillende leesfases die kinderen doorlopen, mediawijsheid en de literaire voorkeur van pubers. Lees meer over jeugdboekverfilmingen, over kinderen die niet van lezen houden, over de mooiste Europese Bibliotheken, voorleestips van ouders en de leukste kinderkookboeken. In een interview legt wetenschapsjournalist Mark Mieras het grote belang van verhalen voor de kinderhersenen uit en vertelt mediacoach Simone van Rijn over belangrijke online vaardigheden.
De mini-glossy is een initiatief van het Gelders Bibliotheek Netwerk en is mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland.