Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Tijdens Ontdek de iPad op 5 november leren activiteitenbegeleiders van zorginstellingen en Overijsselse specialisten bibliotheekwerk voor ouderen over inzet van tablets voor cliënten. 

Ontdekdeipadgroot


Zinvolle vrijetijdsbesteding en contact met buitenwereld
Ouderen en zorginstellingen ontdekken steeds vaker de mogelijkheden van tablets. Ze spelen er bijvoorbeeld spelletjes op, bekijken er foto's op en leggen er contact mee met familie en bekenden. De iPad draagt zo bij aan zinvolle vrijetijdsbesteding en zorgt voor contact met de buitenwereld. 

ontdekdeipadZoektocht naar de meest geschikte apps en toepassingen
Toch is het nog een hele opgave om tussen de duizenden beschikbare apps en toepassingen voor de iPad (en overige tablets) de beste mogelijkheden te ontdekken voor uw cliënten. Aan welke eisen moeten zulke apps voldoen? Tijdens de bijeenkomst Ontdek de iPad op 5 november komen deze vragen ruimschoots aan de orde. Joke Millenaar vertelt onder andere over hoe ze de iPad gebruikt in haar werk als eerstverantwoordelijke begeleider van dagbehandeling van De Plataan in Vriezenveen. Daarnaast presenteert Wendela Sanders van Prognose BV over het iDays, een project om app gebruik bij mensen met dementie of een cognitieve stoornis te stimuleren.  

Opgeven
Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan uiterlijrlijk vrijdag 25 oktober een email aan  met vermelding van het aantal personen, hun namen en de naam van de zorginstelling of bibliotheek. U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail.  

Bekijk het uitgebreide programma