Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

De Bibliotheekmissie van MediaMasters is dit jaar in opdracht van het SIOB ontwikkeld door de Rijnbrink Groep in samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant en ViaKarin.

Week van de Mediawijsheid 2013
logo-mediamastersTijdens de Week van de Mediawijsheid (22-29 november) laten duizenden leerlingen zien hoe mediawijs ze zijn in MediaMasters 2013, het mediawijsheidspel voor groep 7 en 8. Tijdens de MediaMasters gaan leerlingen onder andere klassikaal aan de slag met opdrachten over media en moeten ze thuis Mediamissies oplossen. Door deze missies leren ze op een uitdagende manier over media. Met hulp van opvoeders, leerkrachten en bibliotheken ervaren kinderen de kansen van media, maar zullen ze ook alert moeten zijn en een kritische blik nodig hebben. 

Bibliotheekmissie
Tijdens de Bibliotheekmissie leren kinderen door vier pittige vragen verschillende bronnen te benaderen, waaronder Google en Leesplein.nl. Bij ieder goed antwoord ontvangen de kinderen een woord.  Met deze zogenaamde sleutelwoorden kunnen ze binnen de spelomgeving van MediaMasters de mediamissie beantwoorden en extra punten voor de klas verdienen. Op vrijdag 29 november vanaf 14.00 uur worden de winnaars van MediaMasters2013 bekend gemaakt via www.mediamasters2013.nl. Nieuw dit jaar is dat er per provincie een klas tot winnaar zal worden benoemd. In Overijssel en Gelderland doen respectievelijk 139 en 243 klassen (groep 7 en 8) dit jaar mee aan MediaMasters. 

jeugdkrakerNationale Jeugdkrakerscompetitie
Naast genoemde Bibliotheekmissie zijn er diverse krakervragen van de Nationale Jeugdkrakerscompetiie opgenomen in MediaMasters.  De Nationale Jeugdkrakercompetitie is een landelijke internet zoekwedstrijd voor leerlingen uit de groepen 7 en 8. Deze wedstrijd vindt jaarlijks plaats in het voorjaar. Editie 2014 start op 7 maart. Scholen kunnen zich hiervoor inschrijven via de website www.jeugdkrakercompetitie.nl