Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Vrijdag 28 juni vond de spannende finale van de nationale Jeugdkrakercompetitie plaats. Vier teams streden om de winst. En de winnaar is…

hoeve power

Groep 7/8 van de St. Bonifaciusschool uit Haaksbergen!

Binnen 30 minuten moesten de vier beste teams van Nederland vijf krakervragen goed proberen te beantwoorden. Team Hoeve Power van de St. Bonifaciusschool had niet alleen alle vragen goed, maar was ook nog eens razendsnel. Een knappe tweede werd groep 7/8 van CBS de Linde uit Laag Zuthem en groep 8 van basisschool ‘t Eimink uit Hengelo werd derde. Helaas net buiten de prijzen viel de 14 Montessorischool uit Amsterdam.

Wat houdt de Nationale Jeugdkrakercompetitie in?

Tijdens de Nationale Jeugdkrakercompetitie gaan leerlingen uit groep 7 en 8 in Nederland en België de uitdaging aan om, in verschillende rondes, online antwoorden te vinden op pittige ‘krakervragen’.

Door antwoorden te vinden op internet, worden leerlingen spelenderwijze wijzer op het web, leren zij online informatie te vinden en bronnen te beoordelen. Het team dat op het einde van de competitie de meeste vragen heeft ‘gekraakt’, heeft gewonnen. De winnaar ontvangt €300 aan prijzengeld, nummer twee krijgt €200 en nummer drie gaat naar huis met €100.

De Nationale Jeugdkrakercompetitie is een product van de Bibliotheek en wordt jaarlijks georganiseerd door Rijnbrink.