Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Afgelopen weken tijdens de feestelijke en sportieve afsluitingen op diverse locaties in heel Nederland, klonk het eindsignaal van Scoor een Boek!. Ook in Overijssel en Gelderland deden 58 scholen mee, met een verrassend eindresultaat.

Leerlingen van verschillende scholen werden door bekende lokale topvoetballers in een videoboodschap uitgedaagd zoveel mogelijk boeken te 'scoren'. De spelers van Go Ahead Eagles, Heracles en NEC maakten afgelopen weken bekend hoeveel boeken de leerlingen in en rondom Deventer, Nijmegen en Almelo hebben gelezen: bij elkaar opgeteld 24.522 boeken. Een topprestatie! Landelijk zijn er maar liefst 105.742 boeken gelezen in de klas én thuis.

Thuiseditie
Naast deelname op school konden de kinderen ook thuis meedoen aan Scoor een Boek!. De Thuiseditie is erop gericht om de ouderbetrokkenheid bij dit leesproject te vergroten en de leesopvoeding in minder taalvaardige gezinnen te stimuleren. Deze editie heeft mooie resultaten opgeleverd en benadrukt het belang van lezen.

Landelijke opzet een succes
Scoor een Boek! is een landelijk, groeiend initiatief met deze editie 16.000 leerlingen, 393 basisscholen, 19 bibliotheken en 12 voetbalclubs in 6 provincies. De Eredivisie en de Bibliotheek werkten nauw samen om editie 2019 wederom tot een succes te maken. Landelijk nemen de volgende clubs deel: AZ, FC Groningen, FC Emmen, NEC, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, Willem II, Top Oss, RKC Waalwijk, NAC, Helmond Sport en FC Volendam. Afhankelijk van het gebied heeft de Bibliotheek een samenwerking met één van deze clubs.

 www.scooreenboek.nl