Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Het Bibliotheekcongres 2019 ligt alweer achter ons, maar we kijken terug op een geslaagde dag. WegWijzer was uiteraard ook aanwezig!

WegWijzer was vanzelfsprekend aanwezig op het Bibliotheekcongres 2019 in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Met een prominente stand naast de ingang van het congres konden we de ‘informatiediensten voor de lokale gemeenschap vanuit de Bibliotheken’ uitstekend presenteren aan bibliotheekdirecteuren en -medewerkers.

Dat is ook nodig want juist de mensen in de Bibliotheken zélf kunnen WegWijzer gebruiken om aan hun gemeenten goede aanbiedingen te doen. Aanbiedingen die passen in de rol die Bibliotheken in toenemende mate innemen op thema’s als basisvaardigheden, armoedebeleid en zorg.
Bezoekers van onze stand werden vaak prettig verrast door wat WegWijzer kan realiseren op grond van G!DS en andere databases en webapplicaties. Aan de hand van de ontmoetingen tijdens het congres gaat het WegWijzer-team het land in om verder te praten over hoe de maatschappelijke informatiefunctie van een lokale bibliotheekvestiging professioneel ingevuld kan worden.

Bron: WegWijzer.nl