Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Annika Doornbos en Lydia Veld mogen zich respectievelijk de Gelderse en Overijsselse voorleeskampioen van 2019 noemen!

Op 6 april organiseerde Rijnbrink voor de 5e keer de provinciale finale van Read2Me!. Zowel in Gelderland als in Overijssel werd afgelopen weekend een provinciale winnaar gekozen in deze wedstrijd voor brugklassers. De Gelderse finale vond plaats in het cultuurhuis CODA in Apeldoorn. Zeven leerlingen van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek, aangemoedigd door ongeveer tachtig toeschouwers. Een vakkundige jury beoordeelde de leeringen en kozen Annika Doornbos van het Christelijk College Nassau Veluwe uit Harderwijk als beste voorlezer.

De jury van de Overijsselse provinciale finale had het iets makkelijker; zij hoefden maar uit vier leerlingen te kiezen. Ook zij werden toegejuichd door zo'n tachtig aanwezigen. Lydia Veld van het Greijdanus uit Hardenberg ging er uiteindelijk met de titel Overijsselse voorleeskampioen 2019 vandoor.

Brugklaskampioen
Beide winnaars nemen op zaterdag 25 mei op tegen de andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2019!

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door het leesbevorderingsprogramma Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur en bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12 tot 18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt. De organisatie is in handen van Rijnbrink.