Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Het Lerend Netwerk voor directeuren van Bibliotheken gaat van start! Benieuwd naar dit Lerend Netwerk? 

Op 10 april gaat de eerste lichting van het Lerend Netwerk voor directeuren van Bibliotheken van start. In dit ‘Lerend Netwerk’ delen directeuren van Bibliotheken hun kennis en ervaring over de transitie naar een Maatschappelijke en Educatieve Bibliotheek. In totaal nemen 13 Bibliotheken uit het hele land deel aan het Lerend Netwerk. Er doen drie Bibliotheken mee vanuit Gelderland en Overijssel. 

De rol van Bibliotheken is aan het veranderen. Dat vraagt om andere vaardigheden van bestuurders. Ze hebben vaak met veel verschillende partijen te maken in een divers maatschappelijk landschap. Het Lerend Netwerk is geen kant en klare cursus met een vast programma. Deelnemers hebben actief invloed op de inhoud en brengen eigen lokale vraagstukken in. Het programma is ontwikkeld voor de SPN, in samenwerking met De Baak, Cubiss, Probiblio en Rijnbrink. In 2019 wordt het programma uitgevoerd onder de vlag van de SPN. Het Lerend Netwerk is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Noord-Brabant; voor bibliotheekinnovatie toegekend aan Cubiss Brabant. 

Wil je meer weten? Of heb je interesse om je aan te melden bij de volgende lichting?  Neem dan contact op met Marjolein Laninga (06-25322509/ )