Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Mark Deckers bezoekt de drie Bibliotheken uit ons netwerk die genomineerd zijn voor Beste Bibliotheek 2019. Vandaag: Bibliotheek Losser!

Rijnbrink werkt voor de provincies Gelderland en Overijssel. In ons werkgebied zijn dit jaar maar liefst drie Bibliotheken genomineerd voor de titel Beste Bibliotheek 2019. Onze collega Mark Deckers bezoekt de drie Bibliotheken en legt uit waarom ze terecht genomineerd zijn. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een jury én het publiek. Vandaag bezocht Mark de Bibliotheek Losser.

Gouden driehoek: Bibliotheek, muziekschool, welzijnszorg

"De Bibliotheek Losser was tot enige jaren geleden een eigen stichting. De gemeente heeft met zachte dwang aangedrongen op een fusie met Welzijnswerk en de Muziekschool. Losser is een gemeente die lang heeft gezucht onder een financieel debacle en waar de financiële crisis  die daar achteraan kwam extra hard aankwam. Kortom, geen ideaal gesternte. Maar Ans Dijkhuijs, eerst directeur Bibliotheek en nu directeur van de fusieorganisatie, is een taaie. Die heeft elke storm overleefd die rond die in deze gemeente heeft gewoed. De combinatie van muziekschool en Bibliotheek óf  welzijnsorganisatie en Bibliotheek lijken logisch maar een combinatie van deze drie zie je niet heel vaak. En toch is die logischer dan je denkt, zo meldt Ans Dijkhuijs mij. Want de muziekschool trekt de Bibliotheek mee in cultuureducatie. Het welzijnswerk biedt mogelijkheden om  hele programma's samen uit te voeren rond het Taalhuis. Wie dus inzet op de maatschappelijk én educatieve Bibliotheek heeft aan beide partners een hele goede."  >> Lees het hele verhaal en bekijk de foto's

Naast Bibliotheek Losser, zijn ook Bibliotheek Deventer en Bibliotheek Harderwijk genomineerd! Wil jij jouw stem uitbrengen? Ga dan snel naar de website van het Bibliotheekblad.