Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Vandaag bezocht Mark Deckers Bibliotheek Deventer: een van de drie Bibliotheken uit ons netwerk die genomineerd is voor Beste Bibliotheek 2019. 

Rijnbrink werkt voor de provincies Gelderland en Overijssel. In ons werkgebied zijn dit jaar maar liefst drie Bibliotheken genomineerd voor de titel Beste Bibliotheek 2019. Onze collega Mark Deckers bezoekt de drie Bibliotheken en legt uit waarom ze terecht genomineerd zijn. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een jury én het publiek. Vandaag bezocht Mark de Bibliotheek Deventer.

Juffrouw Timmenga

"Deventer is van alle genomineerde Bibliotheken de grootste. Deventer is van oudsher een vooruitstrevende Bibliotheek. Vlak na de oorlog begonnen ze met een uitgebreide schoolbibliotheekdienst en een aparte bedrijfsbibliotheek. 'Juffrouw Timmenga' die er vanaf het begin van de oorlog tot ver in de jaren '70  de scepter zwaaide drukte verder een zwaar stempel op de bibliotheekopleidingen. En last but not least: ik woon zelf in Deventer en heb er ook nog eens een paar mooie jaren gewerkt. Adel verplicht, zullen we maar zeggen." 

>> Lees het hele verhaal en bekijk de foto's 

Naast Bibliotheek Deventer, zijn ook Bibliotheek Harderwijk en Bibliotheek Losser genomineerd! Wil jij jouw stem uitbrengen? Ga dan snel naar de website van het Bibliotheekblad