Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Trots! Maar liefst drie Bibliotheken uit ons werkgebied zijn genomineerd voor Beste Bibliotheek 2019. Stem jij ook?

Bibliotheek Deventer, Bibliotheek Harderwijk (Huis van de Stad) en Bibliotheek Losser ('t Losser Hoes) zijn alle drie genomineerd voor de titel Beste Bibliotheek 2019. Daar zijn we heel blij mee! De andere kandidaten zijn: Bibliotheek Dongen (Theek5), Bibliotheek Leeuwarden (dbieb) en Bibliotheek Vught (Petruskerk). 

De afgelopen maanden zijn de zes genomineerde Bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht door de juryleden, die de instellingen met name beoordelen op de criteria die de Bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied krijgen daarbij weer extra aandacht. 

Jury en publiek bepalen

Welke Bibliotheek de titel uiteindelijk wint, wordt bepaald door een vakjury én het publiek. Tot en met zondag 31 maart kan het publiek stemmen op één van de zes genomineerde Bibliotheken. Om een impressie te geven van de onderscheidende eigenschappen van de zes kandidaten, kun je op www.bibliotheekblad.nl een video van de zes genomineerde Bibliotheken te bekijken. 

Welke Bibliotheek uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, wordt in april 2019 bekendgemaakt op of rond het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nellefabriek te Rotterdam.

Wil je meer informatie over de verkiezing of wil je jouw stem uitbrengen? Ga dan snel naar de website van het Bibliotheekblad