Uitleencijfers en bezoekersaantallen vertellen lang niet het hele verhaal van de bibliotheek, maar hoe maak je wel inzichtelijk wat je toegevoegde waarde is? Hoe verwoord je goed met elkaar waar je naartoe wil? En hoe meet je vervolgens die effecten? Kortom, hoe maak je je impact zichtbaar? Het thema impact(management) en de methodiek van de ‘Theory of Change’ om het aannemelijke verhaal achter projecten en beleidsstukken te kunnen vertellen, kunnen je hierbij helpen.
Rijnbrink Campus biedt i.s.m. Impact House een training Impactmanagement aan.
Programma
De training is interactief en praktisch ingestoken, met diverse tussentijdse oefeningen en veel ruimte voor reflectie om van elkaar te leren. Het bestaat uit drie onderdelen:
Trainingsdag 1
Tijdens de eerste dag wordt een introductie gegeven op de theorie van impact en impactmanagement en ga je aan de slag met je eigen Theory of Change (ToC). Iedere stap wordt toegelicht aan de hand van voorbeelden en vervolgens maak je een begin met je eigen ToC.
Online Feedbackmoment – tussentijds
Het is niet haalbaar om in een dag een complete ToC te maken, daarom krijg je de opdracht om na dag 1 verder te werken aan jouw ToC. Tussendoor is er een online coachingsmoment met de trainers.
Trainingdag 2
Ook deze dag werk je aan de uitwerking van jouw eigen ToC. Je ontvangt feedback van de andere deelnemers en de trainers. Ook wordt er gekeken naar hoe je de ToC kunt inzetten als instrument voor diverse doeleinden. Je reflecteert op de aannames in jouw ToC en je maakt een start met een meetplan om de effecten in jouw ToC te meten.
(NB: De training Impact management is vernieuwd. Het is een doorontwikkeling van de eerdere (losse) trainingen ‘Eendaagse Impactmanagement’ en ‘Vervolg Impactmanagement: Impact Meten’.)
Voor wie?
Deze training is bedoeld voor directie/management en specialisten van bibliotheken en andere cultuurorganisaties en voor adviseurs van Provinciale ondersteuningsinstellingen.
Het wordt aanbevolen om in een tweetal namens een organisatie deel te nemen, zodat er samengewerkt kan worden aan de opdracht tijdens de trainingsdagen en tussendoor, en om het vervolg intern beter op te pakken.
Kosten
De eigen bijdrage aan het programma is € 675,- per persoon, excl. BTW. Dit is inclusief koffie/thee/lunch en handouts.
Aanmelden
Op dit moment staat er geen nieuwe training gepland. Als je interesse hebt om deel te nemen aan de training kun je je melden via het belangstellingsformulier. We zetten je dan op de wachtlijst en je ontvangt bericht als er meer informatie bekend is.