Datum
Op afspraak

Maak werk van werkdruk!

In-company

Samen werkdruk te lijf? Hoe bespreek je als teamleider, HR-medewerker of directeur de werkdruk in je team(s)? Daarvoor was al een praktisch instrument beschikbaar via BibliotheekWerk: de gespreksposter werkdruk. Nu is er ook begeleiding voor teams om dit instrument goed toe te passen.

Voor wie

Teamleiders of directeuren uit Gelderland of Overijssel.

Programma

BibliotheekWerk geeft begeleiding aan bibliotheekteams, zodat ze de methodiek van de gespreksposter en de handleiding goed kunnen inzetten. Beide zijn gebaseerd op een wetenschappelijke aanpak van Jaq Christis. De begeleiding bestaat uit een intakegesprek, een training van vier uur en een nazorggesprek

  • De training duurt vier uur.
  • De training is in de aanvragende bibliotheek en gericht op een team.
  • De trainer komt van BibliotheekWerk.
  • Elke training wordt op maat gemaakt na een korte telefonische intake met de teamleider.
  • Er zijn maximaal twee trainingen per bibliotheek.

Investering

Dit aanbod wordt kosteloos verzorgd door BibliotheekWerk. De aanvraag voor de begeleiding moet voorzien zijn van inhoudelijke motivering: de aanvrager moet zelf al actief hebben nagedacht over het onderwerp.

Na de training vraagt BibliotheekWerk de bibliotheek om een praktijkverhaal te (laten) maken over de toepassing van het werkdrukinstrument. BibliotheekWerk selecteert een aantal voorbeelden om andere bibliotheekteams te inspireren en verspreidt deze via bijvoorbeeld de website. Dat kan dan (indien gewenst, anoniem)  verspreid worden om andere bibliotheekteams te inspireren.

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma aanmelden via: bibliotheekwerk@caop.nl.

Meer informatie

Neem contact op met BibliotheekWerk en vraag naar Margot Stolker: 070 376 59 84.
Of kijk op www.bibliotheekwerk.nl.