Datum
di 27 september
Tijd
10:00 - 15:00 uur
Locatie
Hunneperkade 70
Deventer
Aantal deelnemers
10 – 50

Internationale workshop: Op weg naar een GROENE bibliotheek!

Open inschrijving

Altijd al willen weten hoe je de Sustainable Development Goals kunt verwezenlijken in je eigen bibliotheekgebouw en -bedrijfsvoering? Wat er bijvoorbeeld voor nodig is om een GROENE bibliotheek te worden? Meld je dan aan voor deze workshop.

Programma

Dr. Petra Hauke (Berlin School for Library and Information Science, Humboldt-Universität zu Berlin, Germany) neemt de deelnemers mee op het ontdekkingspad van SDG’s en bibliotheken. Als secretaris van de IFLA sectie ENSULIB (Environment, Sustainability and Libraries) weet zij alles van de internationaal ontwikkelde CHECKLIST en de jaarlijks uitgekeerde IFLA Green Library Award.

https://www.ifla.org/the-green-library-checklists-project/

“The global action programme of the UN 2030 Agenda 2030 for Sustainable Development aims to secure the livelihoods of future generations. In line with the Agenda, this workshop will illustrate the opportunities for libraries that position themselves as a “green library” in their community. Based on a checklist, the factors that make up a “Green Library” are identified – from construction to operation to appropriate educational opportunities. Participants are invited to contribute their own experiences, but also to formulate and discuss visions.”

In de workshop wordt de checklist besproken, en krijgt iedere deelnemer inzicht in waar de eigen organisatie staat. Ook komen de eigen ervaringen van de deelnemers aan bod en worden visies en ideeën bediscussieerd.

Aanvullende informatie

Deze workshop is voor iedereen die zich wil verdiepen in verduurzaming van (het gebouw en de bedrijfsvoering van) de bibliotheek. De workshop is alleen voor bibliotheken in Gelderland en Overijssel.

Met subsidie uit het Erasmus+ fonds kunnen we de workshop incl. koffie/thee voor deelnemers kosteloos aanbieden. Wil je gebruik maken van een lunch? Bij binnenkomst is er de mogelijkheid om een lunch te bestellen, deze is voor eigen rekening.

Let op: de voertaal is Engels.

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma tot 12 september 2022 aanmelden.

Direct aanmelden