Datum
di 7 februari
Tijd
09:30 - 16:30 uur
Locatie
Hunneperkade 70
Deventer
Aantal deelnemers
10 – 20

Eendaagse training Impactmanagement

Bijeenkomst

Uitleencijfers en bezoekersaantallen vertellen lang niet het hele verhaal van de bibliotheek, maar hoe maak je wel inzichtelijk wat je toegevoegde waarde is? En hoe verwoord je goed met elkaar waar je naartoe wil? Kortom, hoe maak je je impact zichtbaar? Het thema impact(management) en de methodiek van de ‘Theory of Change’ om het aannemelijke verhaal achter projecten en beleidsstukken te kunnen vertellen, kunnen je hierbij helpen. In deze eendaagse maak je kennis met de basis van impactmanagement.

Programma

Impactmanagement gaat verder dan alleen meten en daaraan besteden we integraal aandacht. De training betreft een eendaags programma op locatie, en bestaat uit twee delen. In de ochtend maak je kennis met de theorie en voorbeelden uit de praktijk, van binnen en buiten de bibliotheeksector. Aan de hand van de verschillende stappen uit de ‘impactmanagement-cyclus’ is er aandacht voor vragen als: Wat is impact(management)? Hoe kan je sturen op impact? Wat zijn belangrijke elementen? Etc.
Na de lunch ga je aan de slag met het instrument ‘Theory of Change’ om te oefenen hoe je de impact voor jouw organisatie of programma inzichtelijk kan maken.
De training is een kennismaking. Na afloop weet je meer over het belang van impactmanagement en heb je enkele tools om een start te maken.
De training wordt gegeven door consultants van Sinzer.

Aanvullende informatie

Dit programma is bedoeld voor directie/management en specialisten van bibliotheken en voor adviseurs van POI’s. Het wordt aanbevolen om in een tweetal namens een organisatie deel te nemen, om het vervolg intern beter op te pakken. Deelnemers uit Overijssel en Gelderland krijgen voorrang.
De eigen bijdrage aan het programma is € 275,- per persoon,  excl. BTW. Dit is inclusief koffie/thee/lunch en handouts.

(Tip: Heb je eerder deelgenomen aan deze eendaagse kennismaking en ben je op zoek naar verdieping? Bekijk dan eens dit vervolgtraject Impactmanagement ….. of deze training over effectmeting …..)

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma tot 24 januari 2023 aanmelden.

Direct aanmelden

Heb je diëetwensen voor de lunch? Geef deze dan door bij je inschrijving.