Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Terug naar het overzicht
Open inschrijving

Studiekringen van en voor ouderen zijn een mooie kans om als bibliotheek bij te dragen aan de ontwikkelingen in het sociaal domein én in een Leven Lang leren. Studiekringen dragen enerzijds bij aan geestelijk actief blijven en anderzijds aan het voorkomen van eenzaamheid. De collectie van de bibliotheek en het zijn van een “open leercentrum” vormen de ideale thuisbasis voor het starten van nieuwe studiekringen.

We gaan er van uit dat we deze training in het gebouw van Rijnbrink “live” kunnen geven. Mocht dit door omstandigheden niet lukken, beslissen we of we switchen naar een online-sessie of voor uitstel kiezen.

Datum: 9 oktober 2020
Tijd: 10.00 - 15.00 (9.45 uur staat de koffie klaar; incl. lunch)
Locatie: Rijnbrink, Hunneperkade 70, 7418 BT Deventer
Aantal deelnemers: 8 - 14

Voor wie

Voor geïnteresseerde bibliotheekmedewerkers (frontoffice, backoffice, specialisten), medewerkers van welzijnsorganisaties of ouderenbonden, die aanspreekpunt en starter van nieuwe Studiekringen in hun bibliotheek of welzijnsorganisatie willen zijn.

Programma

In een Studiekring komt niet alleen kennis, maar vooral ook wijsheid samen. We hebben het over mensen die hun nieuwsgierigheid boven de 50 levensjaren niet kwijt zijn geraakt. Een geregeld samenkomen van ouderen rond een zelfgekozen thema, in een veilige groep, waarbij ontmoetingen, gesprekken en inzichten bepalen hoe de studiekring zich ontwikkelt. Voor meer informatie over een studiekring verwijzen we naar de website www.studiekringen50plus.nl.

De training is ontwikkeld in een samenwerking tussen het Platform Studiekringen50plus, Spectrum, ADKuijpersadvies en Rijnbrink. In 2020 kunnen we nog een forse korting geven op deze training vanwege subsidie van het Oranje Fonds.

Het programma van deze train-de-begeleider is gericht op het ondersteunen en opstarten van nieuwe studiekringen en bestaat uit een mix van theorie en overdracht van ervaring. Nieuwe studiekringen starten vanuit de bibliotheek is een nieuw concept voor de bibliotheken, dat het liefst in samenwerking met de welzijnsorganisatie en ouderenbonden opgepakt wordt!

Als deelnemer aan deze training, leer je in één dag de achtergronden van de Studiekringen kennen, met de werkvormen die daar bij horen. Hierna ga je zelf één of meerdere nieuwe studiekringen opzetten in je bibliotheek of vanuit je welszijnsorganisatie. Vanuit deze training krijg je daar nog een coaching-on-the-job bij. Deelnemen aan deze training is starten met studiekringen!

De begeleiding is in handen van Yvonne Sinkeldam (Rijnbrink) en Elvire Derks (Platform Studiekringen50plus) met een delegatie van het Platform.

Investering

Deelname aan het programma kost normaliter € 1240,- excl. BTW per bibliotheek- of welzijnsorganisatie, maar door subsidie van het Oranje Fonds kunnen we deze training aanbieden voor € 500,-  excl. 21% BTW. Dit bedrag is inclusief deelname van max. 2 (bibliotheek)medewerkers per organisatie aan de train-de-begeleider bijeenkomsten en coaching-on-the-job bij opstarten van studiekringen.
Koffie, thee, lunch en het cursusmateriaal zijn tevens inbegrepen.

 50plusStudiekringen 50 plus 1

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor dit programma tot 25 september 2020.

Direct aanmelden

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie:
Yvonne Sinkeldam, senior adviseur
M: 06-10990728 E:

Voor vragen over plaatsing, deelname en overige praktische vragen:
Saskia Endeman, medewerker Rijnbrink Campus
T: 088-1970317 E: