Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Terug naar het overzicht
Open inschrijving

Wanneer is een ontvangen subsidie vrijgesteld van BTW en wanneer niet? Hoe kan ik daar invloed op uitoefenen? En, wat zijn de regels met betrekking tot verhuur van ruimtes en BTW?
Welke rol speelt het ‘educatieve karakter voor jongeren’ hierbij? Na deze expert talk heb je praktische handvaten die je meer inzicht geven in de wereld van de BTW.

Datum: 4 september 2020
Tijd: 13.30 - 16.30 uur
Locatie: Rijnbrink, Hunneperkade 70, 7418 BT Deventer
Aantal deelnemers: 8 - 13

Programma

Een antwoord op de genoemde BTW vragen is niet zwart-wit. Inzage in bijvoorbeeld wettelijke vereisten en bijzonderheden kan je daadwerkelijk geld opleveren. Een andere beschrijving in de beschikking van de subsidie kan namelijk al consequenties hebben voor het van toepassing zijnde BTW regime.

Gerenommeerd BTW specialist Carola van Vilsteren (https://www.btwadvies.com/) praat ons tijdens deze expert talk bij over de aandachtspunten en maakt het direct toepasbaar met praktische adviezen, tips & tricks. Ze gaat in op de alledaagse praktijk van de brede maatschappelijk educatieve Bibliotheek. De diverse inkomsten en uitkomstensoorten zal zij hierbij behandelen, onder andere met behulp van diverse beslisbomen (door Rijnbrink samen met Carola van Vilsteren ontwikkeld). Er is voldoende ruimte voor vragen.

Aanvullende informatie

Deze expert-talk is bedoeld voor bibliotheekdirecteuren en/of financieel medewerkers van de Bibliotheek (of cultuurinstelling). De kosten van de workshop bedragen € 149 p.p. inclusief koffie/thee en een (take away) lunch. Na afloop worden hand-outs toegestuurd.

Voor bibliotheken die een financiële dienst (financieel advies en/of administratie) afnemen bij Rijnbrink is de eerste deelnemer gratis. Bij voldoende belangstelling zal er in de middag (vrijdag 4 september) een tweede expert talk plaatsvinden.

Aanmelden 

Je kunt je voor dit programma tot 25 augustus aamelden. Bij overinschrijving hebben de klanten van Rijnbrink voorrang.

De ochtendsessie is inmiddels vol, maar je kunt nog wel aanmelden voor de middagsessie.

Direct aanmelden

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie:
Margreet Smit, Projectleider
M: 06-83 13 62 78 | E:

Voor vragen over plaatsing, deelname en overige praktische vragen:
Saskia Endeman, medewerker Rijnbrink Campus
T: 088-1970317 | E: