Datum
ma 20 september
Tijd
13:45 - 16:30 uur
Locatie
Hunneperkade 70
Deventer
Aantal deelnemers
16

Kenniscirkel leesconsulenten: Schrijfonderwijs

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op gebied van schrijfonderwijs? Hoe verhoudt schrijven zich tot lezen en hoe kan je het toepassen in jouw werk? In deze kenniscirkel leer je er meer over.

Programma

Tijdens deze kenniscirkel geeft Suzanne van Norden ons een inkijkje in de stand van zaken van het schrijfonderwijs in Nederland, en de bijbehorende didactiek. Samen gaan we verschillende manieren ervaren van hoe je lezen en schrijven aan elkaar kunt verbinden. Ook kijken we naar de rol die jij als leesconsulent hebt op het gebied van schrijven. Tot slot bespreken we wat creatief schrijven is en welke mogelijkheden er zijn om je daar meer in te verdiepen. (Het programma is gericht op het primair onderwijs).

Over Suzanne van Norden: Suzanne is freelance consulent/trainer in het basisonderwijs en bekend van het boek Iedereen kan leren schrijven en de website iedereenkanlerenschrijven.nl.  De benadering van taal als middel en niet als doel van onderwijs is voor haar het uitgangspunt voor taalonderwijs in alle onderwijssectoren. De laatste jaren heeft ze zich vooral beziggehouden met de verbetering van schrijfdidactiek in het basisonderwijs.

Aanvullende informatie

Dit programma is voor leesconsulenten. Deelnemers van bibliotheken in Gelderland en Overijssel hebben voorrang. De eigen bijdrage aan het programma is € 55,-  excl. BTW. Dit is inclusief koffie/thee.
Let op! Het betreft een fysieke bijeenkomst bij Rijnbrink.

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma tot 3 september aanmelden.
Doorgang van de bijeenkomst is afhankelijk van de op dat moment geldende coronaregels.

Direct aanmelden