Datum
di 7 september
Tijd
09:30 - 11:30 uur
Locatie
Online

Expeditie Democratie (3/4)

Vergroot je impact: plannen met partners

Dit is de derde sessie in een reeks van vier onder de noemer: Expeditie Democratie.

Democratie en de Bibliotheek: een duidelijke match? Zeker weten! Denk aan fake news, polarisatie en de opkomst van burgerinitiatieven: allemaal hebben ze invloed op onze democratie. De Bibliotheek, die middenin de samenleving staat, kan een verbindende rol spelen. In navolging op onze inspiratiegids gaan we in een aantal on- en offline bijeenkomsten aan de slag met democratie in de Bibliotheek. Laat je inspireren door diverse experts en bouw in een reeks van 4 bijeenkomsten aan een concreet programmaplan voor jouw Bibliotheek.

1 + 1 = 3. De beste plannen maak je samen. Veel bibliotheken werken al samen met gemeenten, diverse fondsen of lokale initiatieven. Maar hoe doen de provincie Gelderland en Overijssel dat?

Poem ter Mors (namens de provincie Overijssel) en Mayke de Cock (namens de provincie Gelderland) delen hun kennis en ervaring rondom democratie en burgerschap. Hoe geven zij hun samenwerking op dit gebied vorm? Met wie trekken ze op? En welke kansen zien zij (nog meer) voor de Bibliotheek?

Vergroot samen de impact van je programma. Een sessie met diverse sprekers en een gezamenlijke afsluiting.

Met nuttige praktijkinformatie van de Bibliotheek Gelderland-Zuid over het Democratiefestival en de samenwerking met betrokken partners.