Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

 

Leenboeken

  1. Keuze uit 400 titels
  2. Actuele collectie
  3. Achtergrondinformatie bij elke titel

Wat houdt het aanbod voor Leeskringen in?

De leeskringcollectie bevat ruim 400 titels in tienvoud die beschikbaar zijn voor leeskringen uit Overijssel. De collectie bestaat uit literaire romans van Nederlandse en buitenlandse auteurs. Welke dat zijn, ziet u op de titellijst.

Rijnbrink houdt de leeskringcollectie actueel door jaarlijks titels te saneren en nieuwe aan te schaffen. Criteria voor de boekenkeuze zijn literaire waarde en discussiestof. U heeft meer dan genoeg gespreksstof met onze speciale collectie boeken voor leeskringen.

De service van Rijnbrink voor leeskringen is digitaal beschikbaar via Mijnleeskring.nl. Leeskringen ontvangen na inschrijving een inlogcode en beheren zelf hun reserveringen. Boeken en documentatie halen ze op bij een Overijsselse bibliotheek naar keuze. Het leeskringabonnement staat los van het bibliotheeklidmaatschap. Op de kaart van Overijssel is te zien welke leeskringen ruimte hebben voor nieuwe leden. Lezers die op zoek zijn een leeskring kunnen een oproep plaatsen. Heeft u een paar lezers bij elkaar? Meld dan uw leeskring aan bij Mijnleeskring.nl

Koopboeken met korting

Vertegenwoordigers van leeskringen in Groningen, Drenthe en Overijssel kiezen jaarlijks vier boeken. Belangrijkste criteria voor de keuze zijn: leesplezier, literaire waarde en gespreksstof. Voor het seizoen 2019/2020 zijn dat:

  1. Kamila Shamsie - Huis in brand
  2. Nowelle Barnhoorn - De tweelingparadox
  3. Michael Ondaatje - Blindganger
  4. Tomas Lieske - De vrolijke verrijzenis van Arago

Documentatiemap

Bij elke titel verschijnt een documentatiemap met informatie en discussievragen die bijdragen aan een gestructureerde en geanimeerde bespreking in een leeskring.

Lezingen

De samenstellers van de documentatiemappen geven aanvullend een lezing voor deelnemers die het boek in hun eigen leeskring bespreken. Let op: wegens de verhuizing van Rijnbrink naar Deventer zijn de locaties wisselend:

Boek Datum  Bespreker Locatie
Kamila Shamsie- Huis in brand 10 oktober 2019 Esmé van den Boom Rijnbrink, Nijverdal
Nowelle Barnhoorn- De tweelingparadox 14 november 2019 Rudi Kamminga Rijnbrink, Nijverdal
Michel Ondaatje- Blindganger 23 januari 2020 Klaas van der Schaaf Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal
Thomas Lieske- De vrolijke verrijzenis van Arrago 5 maart 2020 Willem Goedhart Rijnbrink, Deventer Adres: Hunneperkade 70, 7418 BT Deventer  

Voor alle ochtenden is het programma gelijk:

09.15 – 09.45 uur       ontvangst met koffie en thee

09.45 – 11.30 uur       boekbespreking en gelegenheid tot het stellen van vragen,
                                     tussendoor een korte pauze

 

 Dit is het archief van alle lezingen