Rijnbrink - partner in het cultureel en sociaal domein

Algemeen |

Magische momenten! Die beleef je soms als je geniet van een theatervoorstelling of als  je jezelf laat gaan in muziek of dans. In Overijssel hebben we de ambitie om alle kinderen zulke momenten te laten beleven. En niet alleen kinderen, maar ook leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s, noem maar op. Kunst verbindt en geeft plezier. Daarom investeren we in cultuureducatie. Al meer dan de helft van de Overijsselse scholen geeft cultuureducatie en heeft leerlijnen ontwikkeld. Deze laten we graag zien in onze publicatie ‘De kunst meester’ met daarin alle in Overijssel ontwikkelde Cultuureducatie met Kwaliteit leerlijnen uit de 21 gemeenten waar Rijnbrink voor werkt gedurende de periode 2013 -2016.

Deze publicatie hebben we speciaal voor scholen gemaakt. Veel scholen hebben namelijk al in de Cultuureducatie met Kwaliteit periode 2013 -2016 een leerlijn cultuureducatie ontwikkeld. Andere scholen hopen we met deze publicatie te inspireren, zodat zij ook Cultuureducatie met Kwaliteit op hun school willen en een aanvraag doen!

Om een leerlijn te ontwikkelen, te verankeren of te verdiepen zijn financiële middelen beschikbaar binnen de nieuwe regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2017 -2020. Meer weten? De adviseurs Cultuureducatie helpen graag. Hun contactgegevens vind je hier.

Algemeen |

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (informeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. Maar ook op het gebied van ontmoeting en debat, persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid is de Bibliotheek een belangrijke partner. Om nieuwkomers in Nederland bekend te maken met onze diensten, hebben wij een fotostrip en poster ontwikkeld, zowel in het Nederlands, Engels áls in het Arabisch.

We stellen deze poster en fotostrip gratis ter beschikking aan Bibliotheken. Wilt u de poster en fotostrip ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. Gebruikt u liever digitale bestanden? Dan kunt u deze hier downloaden.

Contactpersoon


Aanvragen posters
Aanvragen fotostrips
Aflevering
Goed om te weten

* De posters en fotostrips zijn gratis aan te vragen door Gelderse en Overijsselse Bibliotheken. Aanvragen is mogelijk tot uiterlijk 1 juni 2017.

Het ingevulde formulier wordt via e-mail verstuurd naar Rijnbrink. Je ontvangt een bevestiging op het aangegeven e-mailadres. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met .

Anti-spamcode voor verificatie (verplicht)

Om te voorkomen dat er ongewenste e-mails (spam) via dit formulier worden verstuurd, graag hieronder de anti-spamcode invoeren. De code is niet hoofdlettergevoelig. Als de code niet goed leesbaar is, kun je de code vernieuwen door op het icoontje naast het invoerveld te klikken.


captcha
 

Algemeen |

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (informeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. Maar ook het op gebied van ontmoeting en debat, persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid is de Bibliotheek een belangrijke partner. Om nieuwkomers in Nederland bekend te maken met onze diensten, hebben wij een fotostrip en poster ontwikkeld, zowel in het Nederlands, Engels áls in het Arabisch. Download hieronder de digitale bestanden en maak nieuwkomers in Nederland wegwijs in de Bibliotheek!

Algemeen |

Op de eerste maandag van de maand wordt vanaf 1 mei a.s. met het klantenteam een bijeenkomst georganiseerd die maximaal 2 uur duurt. Deze vindt bij voorkeur op locatie plaats. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de klantverantwoordelijken en Monique Roskam. Het doel van de maandelijkse bijenkomsten is, dat er efficiënt en effectief gewerkt kan worden in de klantenteams.

  • 1 mei
  • 12 juni
  • 3 juli
  • 7 augustus
  • 4 september
  • 2 oktober
  • 6 november
  • 4 december

 

Algemeen |

Overig/ algemene vragen

088-1970301

Algemeen |

Rijnbrink Campus

 
088-1970317